BOOK OF YEAHR AUTOCULT 2023 S MODELEM AUTOKAR BAŤA SODOMKA 1937 AUTOCULT ATC-99123

https://www.svet-modelu.cz/fotocache/bigorig/ATC-99123.jpg
Novinka

AUTOCULT 99123 KNIHA AUTOCULT 2023 S MODELEM AUTOKAR BAŤA SODOMKA 1937.


Klíčenka Superauto s délkou 6 cm a atraktivním designem a volně se otáčejícími koly. Dodáváme náhodně vybrané, dle aktuální dostupnosti.


Nová edice

Výrobce
AUTOCULT
Kód
ATC-99123
Dostupnost
Skladem - odesíláme ihned
Naše cena s DPH
3 499,00 Kč/ks
ks

Popis

AUTOCULT 99123 KNIHA AUTOCULT 2023 S MODELEM AUTOKAR BAŤA SODOMKA 1937.


Nová edice knihy Autocult 2023 je jiný druh knihy – je to KNIHA pro automobilové nadšence, kteří se chtějí dozvědět více o příbězích dávno zapomenutých automobilů, značek a dalšího vývoje. Ať už je to vzácné, rychlé nebo zvláštní – mnoho zajímavých příběhů ve spojení s precizní historickou přesností, lemované mnoha historickými fotografiemi a ilustracemi autokultních modelů vyrobených v roce 2023, činí z této knihy (stejně jako ze všech budoucích vydání) čtenářský zážitek pro zájemce o automobilový průmysl. Dějiny. Protože čas „nestojí“ a i my chceme trochu přispět k „zelenějšímu světu“, rozhodli jsme se knihu nevytisknout v určitém počtu výtisků jako v minulých letech. Místo toho jsme se rozhodli přiložit naši edici 2023 digitálně na USB-Stick k našemu „Modelu roku“.


Jan Antonín Bata byl patriarchou stejnojmenného obuvnického impéria a chtěl nějakým způsobem využít každý dostupný čas. Přál si, aby mohl aktivně využívat služební cesty a v jeho nápadech brzy vykrystalizovala mobilní kancelář. Společně tak s Josefem Sodomkou ml. kolem 1935/36 začali s realizací takového vozidla. Majitel československého výrobce karosérií s prvotřídní pověstí kompletně přestavěl nákladní automobil BB z americké produkce Fordu a vytvořil zcela novou karoserii.


Uvnitř je bus vybaven účelně jako cestovní, pracovní a konferenční vůz. Jsou zde byly napevno instalovány stoly s integrovanými, rozkládacími psacími stroji. Takzvané cestovní křesla zvaly ke čtení nebo diskusi, a když se přiblířil večer, celý interiér se dal přestavět i na spací kupé. K dispozici byla také pohovka a různé vestavěné skříně.


Z hlediska vnějšího vzhledu firma Sodomka usadila mobilní kancelář do aerodynamicky propracované karoserie. Zaoblená svažující se záď odpovídala stejně modernímu duchu jako zakrytá zadní kola nebo charakteristika zcela minimální kapoty. O použití tohoto vozu není nic známo, ale v rámci konfiskace vozidel se mohla dostat na frontu s vypuknutím druhé světové války, kde se ztratila a s největší pravděpodobností byla zničena.


Jan Antonín Bata emigroval v červnu 1939 a zemřel v Brazílii v roce 1965 ve věku 67 let.


Parametry

Parametry produktu  BOOK OF YEAHR AUTOCULT 2023 S MODELEM AUTOKAR BAŤA SODOMKA 1937 AUTOCULT ATC-99123

Materiál
resin
Měřítko
1:43
Druh
autobus
Vhodné pro děti od
+14

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články